O nama....

Odgajivacnica "Ruski Izvor" registrovana je u FCI i JKS pod brojem 4160, specijalizacija od 1995. godine - rasa "Kavkaski ovcar", a od 2004. i - "Srednjeazijski ovcar".

O nama...

Vlasnik odgajivacnice - Polina Simic je medjunarodni kinoloski sudija, predsednik i osnivac "Kluba kavkaskih i srednjeazijskih ovcara", od njegovog osnivanja 2002. godine. Nakon dve godine postojanja i uspesnog rada kluba je doslo do njegovog prosirenja i transformacije u "Klub ruskih rasa", a klubu su se pridruzili ljubitelji Crnih ruskih terijera.

Sve aktivnosti Kluba mozete pratiti na web-stranama KLUBA RUSKIH RASA. Klub ruskih rasa svake godine organizuje izuzetno uspesne i veoma posecene specijalizovane izlozbe za pasmine KO, SAO i CT, na kojim pse ocenjuju renomirani eksperti za rase, pozvani klubom iz maticne za ove pasmine zemlje (Rusije). Izlozba kluba nosi medjunarodni karakter, jer izlozbu u Srbiji redovno posecuju izlagaci iz Evropskih zemalja, i to - Rusije, Ukrajine, Ceske, Slovacke, Madjarske, BIH, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Rumunije..

Kao sudija, Polina Simic ocenjivala je specijalizovane izlozbe pasa u Ceskoj, Slovackoj, Madjarskoj, Hrvatskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Gruziji, Rusiji, Ukrajini, Grckoj, Italiji, Nemackoj, BIH, kao i CAC i CACIB u zemlji i inostranstvu. Na pocetku karijere stazirala je na Nacionalnim specijalizovanim izlozbama u Rusiji.

Polina Simic je takodje glavni i odgovorni urednik, kao i izdavac prvog i jedinog specijalizovanog casopisa o kavkaskim i srednjeazijskim ovcarima na nasim prostorima - "INFORMATORa O KO & SAO". Od 2005. godine "Informator" menja ime u "Almanah o ruskim pasminama", i bavi se rasama kavkazac, azijat i crni terijer. Autor mnogobrojnih clanaka objavljivanih u kinoloskim casopisima, reportaza, foto izvestaja, prevodioc strucne kinoloske literature. U 2008. godine objavljuje prvu knjigu - "Kavkaski ovcar".

Knjiga * KAVKASKI OVCAR * je objavljena nakon 8 godina prikupljanja materiala o toj pasmini. Po prvi put na srpskom jeziku detaljno se opisuje rasa "Kavkaski ovcar". Knjiga govori o istorijatu i tipovima ove pasmine u razlicitim mestima nastanjenja, opisuje karakter, izgled i namenu kavkaskog ovcara, istoriju i razvoj rase u Rusiji, stanje rase u zemljama Kavkaza. U knjizi cete naci tri standarda rase (iz 1954. godine - standard Mazovera, standard 328/FCI i Ruski standard) kao i detaljne komentare standarda. Prakticni deo knjige prenosi iskustva ruskih odgajivaca, koja ce vam pomoci oko odgoja i vaspitanja vaseg kavkaskog ovcara. Nabavka steneta, njegov odgoj, ishrana, pocetna dresura, setnje, izlozbe, reprodukcija pasa, odgajivanje legla, specificne za rasu bolesti - odgovore na ova pitanja cete naci u knjizi. Knjigu mozete naruciti pouzecem: polina_s15@hotmail.com

 

Knjiga je prilagodjena kako pocetnicima, koji zele da nauce sto vise o kavkascima tako i profesionalcima - odgajivacima pasa, dreserima i kinoloskim sudijama.

Drzimo do toga da gajimo pse samo "u cistoj rasi", ne koristimo u uzgoju pse sumnjivog porekla, tezimo da nasi psi imaju u svojim rodovnicima samo najbolje linije. Vreme je pokazalo, da je takva praksa opravdana i jedino nju smatramo prihvatljivom.

 

Uzivajte u gledanju sajta! Sve najbolje zeli Vam "Ruski Izvor"!

Write a comment

Comments: 0