Flora iz Ruskog Izvora

MLADI SAMPION SRBIJE

FLORA se rodila u nasoj odgajivacnici.

Njena majka, sampionka Iveta je bila donesena 1998. godine iz Ekaterinburga, Rusija. Iveta je nosioc veoma retke na danasnji dan krvi - potomak je pasa Leningrada po ocu, u 4.kolenu ima legendarnog psa Dato-a, uvezenog sa Severnog Kavkaza, oca cuvenih Faraona i Faride. U 4. kolenu kod Ivete srecemo i Raksha - psa koji takodje ushao u istoriju rase. Raksh se srece i po liniji majke Ivete Sante - on je otac CH USSR Tchneti, legendarne kuje, osnivacice populacije kavkaskih ovcara u Ekaterinburgu. Dalje srecemo pse cija su imena vec cine istoriju KO u Rusiji - CH USSSR Frant, Uriadna, Gulsary, Aytesh, Osman i Osman-Dot.

Zbog vrednog porekla Ivete dugo smo trazili muzjaka za nju, i konacno sreca se osmehnula - u Slovackoj se pojavio pas izuzetne gradje i porekla - Yukatan iz Sokolinogo Gnezda. Bio je rentiran u Slovacku na godinu dana, pa odmah smo ugovorili parenje Iveta x Yukatan.

Yukatan takodje predstavnik Leningradskih linija pasa, na kojim se bazirao rad odgajivacnice "Sokolovo Gnezdo". U pedigreju Flore vidimo u 5.kolenu inbreeding na roditeljski par Dato x Uriadna, kroz njihove potomke Faraona i Faridu.

Flora ostavljena u odgajivacnici kao pripadnik inokrvne linije, pa ocekujemo interesantnu priplodnu karijeru Flore u skoroj buducnosti.

Do sada dobro se pokazala na izlozbama, osvojivshi sampionat mladih Srbije.

Izlozbeni rezultati Flore:

I. Razred bebi:

Naj bebi Specijalke ruskih rasa - 30.03.2008.

II. Razred mladih:

1. CAC Ada 24.08.08 - odlicna, Prvak razreda mladih (sudija..., Madjarska)
2. CAC Sombor 31.08.08 - odlicna, Prvak razreda mladih, BOB (sudija ...)
3. CAC Backa Topola 27.09.08. - odlicna, Prvak razreda mladih (sudija Orcik Istvan, Srbija)

Write a comment

Comments: 0